U wilt gezond en veilig werken

Welkom bij Gevaarlijke Stoffen

Hier checkt u eenvoudig zelf welke stoffen u 'in huis' heeft en welke risico's daaraan verbonden zijn.

Bekijk in vier stappen of uw bedrijf gezond en veilig werkt

Gevaarlijke stoffen

‘Gezond en veilig begint met gezond verstand’

Als werkgever wilt u dat uw werknemers veilig en gezond kunnen werken met gevaarlijke stoffen. Deze zelfinspectie helpt u om de risico’s te inventariseren, te beoordelen en de maatregelen daarop af te stemmen.


Hoe werkt het?
Met deze zelfinspectie controleert u in vier stappen of het er in uw bedrijf gezond en veilig aan toegaat. Uw gegevens blijven geheim en uw antwoorden zijn niet toegankelijk voor de Inspectie SZW. U kunt altijd stoppen met de zelfinspectie om later weer verder te gaan.

Chemische stoffen goed geregeld!

Wanneer u werkt met chemische stoffen, moet u ook aan andere wetgeving voldoen. Twee Europese verordeningen stellen eisen: REACH over de registratie van stoffen en uw informatieverplichtingen; en CLP over etikettering en verpakking.


Waar kunt u terecht?
Op de geïntegreerde website REACH en CLP van het RIVM - Chemische stoffen goed geregeld! - checkt u eenvoudig wat u moet doen. Vink uw bedrijfsactiviteit aan en beantwoord enkele vragen per stof. Zo krijgt u heldere actiepunten en een stappenplan op maat. Na maximaal 8 clicks weet u wat u moet doen om te voldoen aan de wettelijke verplichtingen voor REACH en CLP.

Online hulpmiddelen

Bekijk de veelgestelde vragen
over gevaarlijke stoffen