Stoffencheck

Verantwoord werken met gevaarlijke stoffen

Welke Arboverplichtingen heeft uw bedrijf voor het werken met gevaarlijke stoffen? Doe de zelfinspectie en zie wat u nog moet doen.

Alléén opslag of transport?

Géén blootstelling aan gevaarlijke stoffen? Dan is deze zelfinspectie niet voor u. Check wel of u de bedrijfshulpverlening bij noodsituaties goed geregeld heeft.

Bekijk in vier stappen of uw bedrijf gezond en veilig werkt

Alle antwoorden wissen

Gevaarlijke stoffen

‘Gezond en veilig begint met gezond verstand’

Als werkgever wilt u dat uw werknemers veilig en gezond kunnen werken met gevaarlijke stoffen. Deze zelfinspectie helpt u om de risico’s te inventariseren, te beoordelen en de maatregelen daarop af te stemmen. Het is complexe materie die om specialistische kennis vraagt. Heeft u die niet in huis? Dan kunt u bijvoorbeeld een arbeidshygiënist inschakelen.


Hoe werkt het?
Met deze zelfinspectie controleert u in vier stappen of het er in uw bedrijf gezond en veilig aan toegaat. Uw gegevens blijven geheim en uw antwoorden zijn niet toegankelijk voor de Inspectie SZW. U kunt altijd stoppen met de zelfinspectie om later weer verder te gaan.

Chemische stoffen goed geregeld!

Wanneer u werkt met chemische stoffen, moet u ook aan andere wetgeving voldoen. Twee Europese verordeningen stellen eisen: REACH over de registratie van stoffen en uw informatieverplichtingen; en CLP over etikettering en verpakking.


Waar kunt u terecht?
Op de geïntegreerde website REACH en CLP van het RIVM - Chemische stoffen goed geregeld! - checkt u eenvoudig wat u moet doen. Vink uw bedrijfsactiviteit aan en beantwoord enkele vragen per stof. Zo krijgt u heldere actiepunten en een stappenplan op maat. Na maximaal 8 clicks weet u wat u moet doen om te voldoen aan de wettelijke verplichtingen voor REACH en CLP.

link
Blijf op de hoogte met

Inspectiefocus
Gevaarlijke stoffen

  • Good practices
  • Branche aan het woord
  • Verdieping
  • Bijeenkomsten